perjantai 5. lokakuuta 2012

Kosmetiikka-arvio: Bliss Lid+Lash Wash Makeup Remover

Kicksiin on rantautunut uusi ihonhoitobrändi Bliss. Hölmö rahankäyttöni palkittiin taannoin 20 euron etusetelillä, jolla ostin kokeiluun kyseisen tuotesarjan silmämeikinpuhdistusgeelin.

Bliss on merkkinä minulle entuudestaan täysin tuntematon, mutta lyhyt googletus tuotti tulosta, ja kyseessä on siis yhdysvaltalainen kylpyläpalveluja ja ihonhoitotuotteita tarjoava yritys, joka kuuluu samalle emoyhtiölle kuin esimerkiksi kosmetiikkabrändit Clarins ja Phyto. Blissin slogan "Achieve a higher state of happy" lupaa suuria, ja yrityksen johtoajatuksena on tuoda pieni pala spa-nautintoa ihmisten jokapäiväiseen elämään. Cool.


Ostaessani meikinpuhdistusainetta tärkeimpiä kriteerejäni ovat käyttömukavuus (jokainen vedenkestävää ripsiväriä joskus poistanut tietänee, kuinka ikävältä öljy silmässä tuntuu), aineen teho ja käytön helppous. Bliss Lid+Lash Wash on koostumukseltaan geelimäistä ja täysin öljytöntä, sen pumppupullo on ainakin teorian tasolla kätevä ja tuotekuvauksessa luvataan aineen olevan sekä hellävarainen että tehokas.

Käytin tätä ennen silmämeikin poistoon Make Up For Everin ylihinnoiteltua Sens'Eyes-emulsiota, joka hoiti hommansa loistavasti, mutta oli hankala poistaa iholta riittävän perusteellisesti, joten silmäluomien epämiellyttävä kirvely ja turvotus oli lähes jokailtainen kiusa. 

Arvosteluni ei oikeastaan ole validi, sillä MUFEn Sens'Eyesin käyttäjä olen ollut jo parin pullon verran, kun taas Blissille käyttökertoja on tullut kokonaista yksi. Muistutan, että Sens'Eyesiin olin pitkään todella tyytyväinen, ja mielestäni se on edelleen hyvä tuote, joka lähes sulattaa meikin iholta. En kuitenkaan näe, että hinta-laatusuhde olisi tässä tuotteessa kohdallaan, sillä lähes yhtä tehokkaita perusmeikinpoistoaineita saa marketista murto-osalla MUFEn älyttömästä hinnasta... Lisäksi Sens'Eyesin pumppu annostelee tuotetta huolettomasti, eli pullo hupenee silmissä.


Laadilaa, takaisin aiheeseen! Pumppasin Lid+Lash Wash -geeliä ohjeen mukaan vanulapulle ja painoin lapun suljetun silmän päälle. Öljypohjaisiin aineisiin tottuneena yllätyin, kun meikki ei lähtenytkään aivan heti irti, vaan geelille piti antaa pieni hetki pakkelin irrottamiseen. Painelin ja liikuttelin vanulappua silmäluomella edestakaisin - myönnettäköön, että malttamattomana aavistuksen liian kovakouraisesti - ja pian sekä luomivärit että ripsiväri alkoivat irrota. 

Pullon kyljessä on maininta "repeat as necessary", mutta itse olin tyytyväinen Lid+Lashin puhdistustehoon jo kertakäsittelyn jälkeen. En ole mikään kovin suvereeni silmämeikin poistaja, sillä haluaisin nähdä koko ajan peilin kautta mitä teen, joten geeliä meinasi päästä räpyttelyni johdosta myös silmään. Mikään aine silmätippoja lukuunottamatta ei tunnu silmässä kivalta, ja ripsien väliin valuessaan tämäkin puhdistusgeeli antoi viitteitä kirvelystä. Toistan kuitenkin itseäni, eikä mikään ole vielä toistaiseksi tuntunut silmässä yhtä pahalta kuin öljy. (Pippurisumutteesta ja muista astetta vahvemmista aineista allekirjoittaneella ei ole kokemusta.)

Ensikokemus Bliss Lid+Lash Wash Makeup Removerista oli hyvä. Hintaa 110 ml pullolla on 21 euroa, ja se kuuluu Kicksien valikoimiin. Tuote sopii myös piilolinssien käyttäjille (samaa sanotaan myös MUFE Sens'Eyesista) ja se tuoksuu miellyttävän neutraalilta, tosin hieman kemikaalimaiselta.

Loppuun vielä INCI-lista kiinnostuneille:
water, butylene glycol, chamomilla recutita (matricaria) flower water, propylene glycol, poloxamer 184, sodium lauroyl sarcosinate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, phenoxyethanol, methylparaben, disodium cocoamphodiacetate, sodium hydroxide, tetrasodium EDTA, sodium chloride, citric acid

3 kommenttia:

  1. Ärsyttävän tunnollinen blogiposti!!! xD Miksen minäkin jaksa kirjottaa inci-listaa tms... Youtubes ihan suosittu toi Bliss-merkki :)

    VastaaPoista
  2. Haha :D Pitäähän munkin joskus joitain asioita kunnolla tehdä.

    VastaaPoista
  3. Ihana Santtu:) odottelen innolla sitä uutta lupaamaasi postausta ;)

    VastaaPoista